Tady si budete moci objednat vzorky vašich oblíbených čajů, čajů které Vás zaujaly nebo čajů, které neznáte. Vše v malém množství za symbolickou cenu k ochutnání.
Pokud jste zde nenašli čaj, který byste chtěli ochutnat, rádi Vám ho přibalíme, neváhejte si o něj napsat.
- Zobrazit vše | Strany: VZORKY ČAJŮ
Lehounký, jemný bílý čaj nejvyšší třídy čínských čajů s lístky ve tvaru jehliček. Tento jemný bílý čaj patří do nejvyšší třídy čínských bílých čajů a dostal jméno podle své světlé barvy a tvaru lístků, které připomínají jehličky. Jeho barva je světlá až stříbrná, stejně tak i barva nálevu. Má velmi jemnou, nasládlou chuť.
Provincie Fu-ťien (Fujian).
Je velmi lehoučký a nehodí se pro mnoho nálevů, nejlépe vychutnáte tento čaj 2x až 3x zalitý.
Při přípravě dejte pozor na teplotu vody nesmí být příliš horká, ideální teplota je do 70 °C, ale klidně Vám stačí méně.
Počet kusů skladem:3
Cena:40.00Kč
PREMIUN KVALITY.
Pověstmi opředená vyšší kvalitní sorta slavného polozeleného čaje s orchidejovou chutí i vůní. Listy má tento čaj poměrně tvrdé a velké. Nálev je syté zelenožluté barvy.
Provincie Yunnan, sklizeň 2016.
Tie Guan Yin patří mezi čaje s téměř neomezenou trvanlivostí. Pokud ho uskladníte v dobře uzavřené krabičce nebo vakuovaném sáčku, vydrží vám velmi dlouho a časem se v něm rozvinou nečekaně zajímavé tóny.
V nabídce máme tři kvality čaje sklizeň 2016. Můžete si objednat vzorky pro vaše vlastní srovnání.
Oolong, Wu Long, nebo spíš Wu Lung Cha je početná skupina polofermentovaných čínských čajů. Wu Lung znamená v překladu "černý drak", ale v Evropě se těmto čajům spíše říká "modrozelené" či "polofermetované" podle barvy listů suchého čaje.
Příprava: Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–7 gramů čaje (zarovnaná polévková lžíce), zalijte vodou teploty 90°C - 95°C a nechte louhovat ideálně 2–3 minuty. Čaj je vícenálevový. Čaj je vhodný i k tradiční přípravě metodou Gong Fu Cha.
Počet kusů skladem:3
Cena:35.00Kč
Pečený oolong. Tradiční polozený čaj s úpravou pečením - roasted.
Pověstmi opředená sorta slavného polozeleného čaje s orchidejovou chutí i vůní. Listy má tento čaj poměrně tvrdé a velké. Nálev je syté zelenožluté barvy.
Provincie Yunnan, sklizeň 2016.
Tie Guan Yin patří mezi čaje s téměř neomezenou trvanlivostí. Pokud ho uskladníte v dobře uzavřené krabičce nebo vakuovaném sáčku, vydrží vám velmi dlouho a časem se v něm rozvinou nečekaně zajímavé tóny.
V nabídce máme tři kvality čaje sklizeň 2016. Můžete si objednat vzorky pro vaše vlastní srovnání.
Oolong, Wu Long, nebo spíš Wu Lung Cha je početná skupina polofermentovaných čínských čajů. Wu Lung znamená v překladu "černý drak", ale v Evropě se těmto čajům spíše říká "modrozelené" či "polofermetované" podle barvy listů suchého čaje.
Příprava: Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–7 gramů čaje (zarovnaná polévková lžíce), zalijte vodou teploty 90°C - 95°C a nechte louhovat ideálně 2–3 minuty. Čaj je vícenálevový. Čaj je vhodný i k tradiční přípravě metodou Gong Fu Cha.
Počet kusů skladem:5
Cena:20.00Kč
Pověstmi opředená sorta slavného polozeleného čaje s orchidejovou chutí i vůní. Listy má tento čaj poměrně tvrdé a velké. Nálev je syté zelenožluté barvy.
Provincie Yunnan, sklizeň 2016.
Tie Guan Yin patří mezi čaje s téměř neomezenou trvanlivostí. Pokud ho uskladníte v dobře uzavřené krabičce nebo vakuovaném sáčku, vydrží vám velmi dlouho a časem se v něm rozvinou nečekaně zajímavé tóny.
V nabídce máme tři kvality čaje sklizeň 2016. Můžete si objednat vzorky pro vaše vlastní srovnání.
Oolong, Wu Long, nebo spíš Wu Lung Cha je početná skupina polofermentovaných čínských čajů. Wu Lung znamená v překladu "černý drak", ale v Evropě se těmto čajům spíše říká "modrozelené" či "polofermetované" podle barvy listů suchého čaje.
Příprava: Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–7 gramů čaje (zarovnaná polévková lžíce), zalijte vodou teploty 90°C - 95°C a nechte louhovat ideálně 2–3 minuty. Čaj je vícenálevový. Čaj je vhodný i k tradiční přípravě metodou Gong Fu Cha.
Počet kusů skladem:3
Cena:20.00Kč
SUPERRIOR KVALITY.
Pověstmi opředená vysoce kvalitní sorta slavného polozeleného čaje s orchidejovou chutí i vůní. Listy má tento čaj poměrně tvrdé a velké. Nálev je syté zelenožluté barvy.
Provincie Yunnan, sklizeň 2016.
V nabídce máme tři kvality čaje sklizeň 2016. Můžete si objednat vzorky pro vaše vlastní srovnání.
Oolong, Wu Long, nebo spíš Wu Lung Cha je početná skupina polofermentovaných čínských čajů. Wu Lung znamená v překladu "černý drak", ale v Evropě se těmto čajům spíše říká "modrozelené" či "polofermetované" podle barvy listů suchého čaje.
Příprava: Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–7 gramů čaje (zarovnaná polévková lžíce), zalijte vodou teploty 90°C - 95°C a nechte louhovat ideálně 2–3 minuty. Čaj je vícenálevový. Čaj je vhodný i k tradiční přípravě metodou Gong Fu Cha.
Počet kusů skladem:3
Cena:55.00Kč
Smaragdové spirálky jara.
Ručně sklizené lístky čaje Pi Luo Chun jsou svinuty do malých zelených spirálek z tipsu (pupenu, bílého výhonku) a sytě zeleného lístku.
Vůně suchého čaje je medová, nálev má barvu jemně smaragdovou s chutí těžší, plnou, přesto velmi svěží a sladkou a dlouhým příjemným dozvukem.
Provincie Yunnan, sklizeň 2016.
Počet kusů skladem:2
Cena:30.00Kč
PREMIUM KVALITA.
Smaragdové spirálky jara.
Ručně sklizené lístky čaje Pi Luo Chun jsou svinuty do malých zelených spirálek z tipsu (pupenu, bílého výhonku) a sytě zeleného lístku.
Vůně suchého čaje je medová, nálev má barvu jemně smaragdovou s chutí těžší, plnou, přesto velmi svěží a sladkou a dlouhým příjemným dozvukem.
Provincie Yunnan, sklizeň 2016.
Počet kusů skladem:3
Cena:40.00Kč
Vrcholkový jemný velkolistý zelený čaj, připomínající vůni divokých orchidejí, které v době rozvíjejících se lístků v horách kvetou. Čaj má jemnou a zároveň plnou chuť, je povzbující.
Čína, provincie An-chuej (Anhui).
Další názvy Tai Ping Hou Kui, Opičí duch z Tchaj-pchingu, Opičí náčelník, Opičí král.
Příprava: 2-3 gramy na 150-200 ml vody o teplotě 70-80 °C, louhování 2-4 min. Čaj je vícenálevový. Čaj je výtečný i při louhování v 60 °C vodě po dobu 5 minut.
Počet kusů skladem:4
Cena:35.00Kč
Zelený čaj, velmi jemné jarní svěží chuti z oblasti Yunnan. Svou chutí vzdáoeně připomíná smaragdové spirálky, chuť je více jemnější. Velmí dobrý čaj pro zanlce zeleného čaje, DOPORUČUJEME. Důležité je tento čaj luhovat postupně, snadno se přelouhuje.
Provincie Yunnan, sklizeň 2016.
Příprava: Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–7 gramů čaje (zarovnaná polévková lžíce), zalijte vodou nižší teploty 65°C - 70°C a nechte louhovat ideálně 2–3 minuty. Čaj je vícenálevový. Čaj je vhodný i k tradiční přípravě metodou Gong Fu Cha.
Počet kusů skladem:9
Cena:30.00Kč
Ren Shen Wu Long čaj zlatavé barvy a velmi zvláštní nasládlé chutí s příjemnou vůní. Legendy praví, že tato kombinace ženšenu a čaje byla tajemstvím krásy císařovny Xishi a údajně i doplňuje energii čchi. V Číně má velkou tradici.
Po vychutnání tohoto čaje zůstává dále v ústech jeho patrná nasládlá chuť. Výluh podporuje soustředění a koncentraci, ženšen obranyschopnost.
Podobá se maličkým kamínkům. Jsou to pevně stlačené lístky čajovníku, ženšenového prášku, malého množství čaje Ku Ding a lékořice. Oolong použitý v této směsi je vyšší kvalitativní třídy, středně oxidovaný a mírně pražený.
Provincie Fu-ťien (Fujian).
50g.....65,-Kč
500g....555,-Kč
Příprava: pak před prvním louhováním se doporučuje „kamínky probudit“ prolitím vodou těsně po varu a pak již čaj louhovat - pro první louhování využít vodu o teplotě 90-95°C, doba louhování je asi 1-2 minuty. Vícenálovový čaj, počet nálevů podle vaší chuti, i několikátý nálev má stále nasládlý vjem.
Počet kusů skladem:4
Cena:26.00Kč
Černá pivoňka, čínsky Chung Mu-tan (Hong Mudan) je ručně vázaný černý čaj. K jeho výrobě se používá vysoce kvalitní Keemun Mao-feng, jehož dlouhé lístky jsou po plném oxidování krásně navrstveny, svázány a slisovány do diskovitého tvaru. Čaj má jemnou, plnou chuť s kořeněnými a ovocnými tóny.
Po zalití horkou vodou se čaj rozvine do květu nebo Vám může připomínat tvar mořského ježka. Čaj Vás jistě zaujme svou krásnou vůní s kořeněnými a ovocnými tóny a především svou jemnou, plnou chutí.
Provincie: An-chuej (Anhui), Čína.
Příprava: Jeden čajový květ zalijeme 0,3 l vody o teplotě 95 - 100°C. Doba louhování je 3 - 5 minut. Čaj je více nálevový a při dalších nálevech se vždy prodlužuje doba louhování. Po vylouhování čaj vždy sceďte a nenechávejte ho ve vodě.
Počet kusů skladem:5
Cena:18.00Kč
Nejvyšší sorta - ručně zpracovaný černý čaj Keemun Mao-feng. Jeho pojmenování Mao-feng znamená ochmýřený vrcholek - ochmýřený pupen. U nižších tříd čaje Keemun bývají lístky zpracovány strojově, Keemun Mao-feng je však zpracováván ručně.
Nálev je sytě hnědočervené barvy. Má specifickou chuť s oříškovými až čokoládovými tóny a květinovou vůni.
Čínské červené čaje stárnou pomaleji. Během prvního roku bude čaj postupně dozrávat a jeho kvalita se ještě zlepší. Následující 2 až 3 roky se charakter čaje ustálí.
Provincie: An-chuej (Anhui), Čína.
Příprava: 8 - 10 gramů čaje zalijeme 0,3 l vody o teplotě 95 - 100°C.
Doba louhování je 3 - 5 minut. Čaj je více nálevový a při dalších nálevech se vždy prodlužuje doba louhování. Po vylouhování čaj vždy sceďte a nenechávejte ho ve vodě.
Počet kusů skladem:1
Cena:25.00Kč
Černý čaj - specialita se silným kouřovým aroma, které je získáno unikátní metodou (sušením čaje nad doutnajícím borovým dřevem).
Provincie: Fu-ťien (Fujian), Čína.
Tento chuťově velmi výrazný černý čaj pochází z provincie Fu-ťien (Fujian). Má intenzivní kouřovou vůni přecházející do vůně pryskyřice. Vůně je dána speciálním dosušováním nad doutnajícím borovicovým dřevem. Jeho drobný list má hnědočernou barvu přecházející do šeda. Tento čaj je výborný na trávení, hodí se k těžším jídlům. Dávejte pozor při jeho skladování, nikdy ho nenechávejte u dalších čajů, pokud ho nemáte neprodyšně uzavřený, ostatní čaje by nasáli jeho vůni.
Příprava: 8 - 10 gramů čaje zalijeme 0,3 l vody o teplotě 95 - 100°C. Doporučená doba louhování je 3 - 5 minut. Čaj je vícenálevový a při dalších nálevech se vždy prodlužuje doba louhování. Po vylouhování čaj vždy sceďte a nenechávejte ho ve vodě.
Počet kusů skladem:1
Cena:15.00Kč
NOVINKA! Zelený pchu-er (pu-erh) lisovaný do tvaru malých hnízdeček.
List je drobný, pravidelný, tmavé barvy s tmavými tipsy. Vyrábí se z listu Yunnanského čajovníku.
Provincie Jün-nan (Yunnan) 2013.
1ks cca 5-5,5g.
Zelený Pu Erh (neboli Maocha) se vyrábí stejně jako jeho tmavá varianta z velkého listu Yunnanského čajovníku, ale na rozdíl od černého - tmavého Pu Erhu neprochází dodatečnou fermentací. Podle čínských odborníků má tento čaj ještě větší přínos pro zdraví než Pu Erh tmavý.
Trvanlivost čaje Puerh je neomezená. Během let získává na kvalitě a roste i jeho cena. Je ideální i k uložení. Zráním se jasné a výrazné chuťové i vonné tóny stávají bohatšími a pestřejšími.
Příprava: Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–7 gramů čaje (zarovnaná polévková lžíce), zalijte vodou teplou 80 - 85 °C a nechte louhovat 2–3 minuty. Vícenálevový.
Je doporučováno brát méně čaje a rychleji slévat vodu pro větší jemnost nálevu.
Každý pu-erh se hodí na přípravu gong-fu cha (malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy vodou 80 - 85 °C).
Počet kusů skladem:1
Cena:11.00Kč
ARCHIVNÍ. Černý (tmavý) pchu-er (pu-erh) lisovaný do tvaru malých hnízdeček.
List je drobný, pravidelný, tmavé hnědočerné barvy s tmavými tipsy. Vyrábí se z listu Yunnanského čajovníku a prochází dodatečnou fermentací.
Provincie Jün-nan (Yunnan) 2011.
1ks cca 5-5,5g.
Barva nálevu je tmavě hnědá až černá.
Nálev chutná plně, hutně, se svěží zemitostí. Dochuť je plná, dlouhá, zemitá.
Trvanlivost čaje Puerh je neomezená. Během let získává na kvalitě a roste i jeho cena. Je ideální i k uložení. Zráním se jasné a výrazné chuťové i vonné tóny stávají bohatšími a pestřejšími.
Příprava: Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–7 gramů čaje (zarovnaná polévková lžíce), zalijte vodou teplou 100 °C a nechte louhovat 2–4 minuty. Je možno zalít i dva nálevy. I využít přípravu metodou Gong Fu Cha.
Počet kusů skladem:4
Cena:12.00Kč
Černý (tmavý) pchu-er (pu-erh) lisovaný do tvaru malých hnízdeček.
List je drobný, pravidelný, tmavé hnědočerné barvy s tmavými tipsy. Vyrábí se z listu Yunnanského čajovníku a prochází dodatečnou fermentací.
Provincie Jün-nan (Yunnan) 2014.
1ks cca 5-5,5g.
Barva nálevu je tmavě hnědá až černá.
Nálev chutná plně, hutně, se svěží zemitostí. Dochuť je plná, dlouhá, zemitá.
Trvanlivost čaje Puerh je neomezená. Během let získává na kvalitě a roste i jeho cena. Je ideální i k uložení. Zráním se jasné a výrazné chuťové i vonné tóny stávají bohatšími a pestřejšími.
Příprava: Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–7 gramů čaje (zarovnaná polévková lžíce), zalijte vodou teplou 100 °C a nechte louhovat 2–4 minuty. Je možno zalít i dva nálevy. I využít přípravu metodou Gong Fu Cha.
Počet kusů skladem:4
Cena:10.00Kč
- Zobrazit vše | Strany: VZORKY ČAJŮ