ZÁSILKOVNA 89,- výdejní místo
ZÁSILKOVNA 130,- na vaši adresu
ČESKÁ POŠTA V OBÁLCE 70,-
pouze pro objem čaje do bublinkové obálky cca 300g
OSOBNÍ ODBĚR OLOMOUC
po platbě předem
ZÁSILKOVNA 89,- výdejní místo
ZÁSILKOVNA 130,- na vaši adresu
ČESKÁ POŠTA V OBÁLCE 70,-
pouze pro objem čaje do bublinkové obálky cca 300g
OSOBNÍ ODBĚR OLOMOUC
po platbě předem
NOVINKA!
SVĚŽÍ SUŠENÉ ČAJOVÉ KVĚTY Z OBLASTI YUNNAN, ORGANIC BIO KVALITA.
Lehounké, jemné bílé čínské čaje z provincie Fu-ťien (Fujian).
Bílý čaj byl po dlouhá staletí pouze nápojem císařů. Pro jeho výrobu se používají pouze nejmladší pupeny čajovníku, pokryté jemným chmýřím. Keře pro bílý čaj se pěstují ve stínu, aby se nevytvářelo velké množství chlorofylu. Podobně jako u zeleného čaje čajovníkové listy neprochází fermentací. Bílý čaj je také nesmírně prospěšný lidskému zdraví, protože obsahuje účinné antioxidanty. Bílý čaj má ze všech druhů nejnižší obsah kofeinu a barva nálevu je obvykle velmi světlá.
Příprava: Nejdříve propláchneme hrst čaje vodou o teplotě 80°C, pak zaléváme. Doba vyluhování bílého čaje je delší. Zaléváme vícekrát.
Lístky čajovníku se sbírají na plantážích ve vyšších nadmořských výškách. U zeleného čaje se čajové lístky nefermentují, oxidaci enzymů je zabráněno co nejdříve po sklizni. Děje se tak buď nahříváním na pánvích, nebo napařováním.
Wu-longy (Oolongy) neboli částečně fermentované, polozelené čaje z provincie Yunnan.
Vynikající černé - červené čaje z provincie An-chuej (Anhui), Fu-ťien (Fujian) a z Jün-nanu (Yunnan), vyráběné tradiční metodou.
Černé čaje je možno připravovat vícenálevy, obvykle zaléváme teplotou 95°C.
Barva nálevu je podle druhu tmavě hnědá až černá, často s červenými odstíny, u jemnějších druhů zlatavé barvy. Za svoji tmavší barvu, silnou vůni a chuť vděčí tzv. fermentaci. Obsahuje více kofeinu (teinu) než ostatní druhy čaje, čímž povzbuzuje mozkovou činnost.
Čajová specialita z provincie Yunnan pro opravdové znalce čaje. Vyzralý, archivní i čerstvý Pu-erh lisovaný do tvaru koláče.
Tmavý černý PU-ERH se vyrábí se z listu Yunnanského čajovníku a prochází dodatečnou fermentací.
Zelený PU-ERH Maocha se vyrábí stejně jako jeho tmavá varianta z velkého listu Yunnanského čajovníku, neprochází však dodatečnou fermentací.
Čajová specialita z provincie Yunnan pro opravdové znalce čaje. Vyzralý, archivní i čerstvý Pu-erh lisovaný do tvaru malých hnízdeček.
Tmavý černý PU-ERH se vyrábí se z listu Yunnanského čajovníku a prochází dodatečnou fermentací. Zelený PU-ERH Maocha se vyrábí stejně jako jeho tmavá varianta, neprochází však dodatečnou fermentací.
Čajová specialita z provincie Yunnan pro opravdové znalce čaje. Vyzralý, archivní i čerstvý Pu-erh lisovaný do tvaru koláče.
Tmavý černý PU-ERH se vyrábí se z listu Yunnanského čajovníku a prochází dodatečnou fermentací.
Zelený PU-ERH Maocha se vyrábí stejně jako jeho tmavá varianta z velkého listu Yunnanského čajovníku, neprochází však dodatečnou fermentací.