NOVINKA! Zelený pchu-er (pu-erh) lisovaný do tvaru malých hnízdeček.
List je drobný, pravidelný, tmavé barvy s tmavými tipsy. Vyrábí se z listu Yunnanského čajovníku.
Provincie Jün-nan (Yunnan) 2013.
1ks cca 5-5,5g.
Zelený Pu Erh (neboli Maocha) se vyrábí stejně jako jeho tmavá varianta z velkého listu Yunnanského čajovníku, ale na rozdíl od černého - tmavého Pu Erhu neprochází dodatečnou fermentací. Podle čínských odborníků má tento čaj ještě větší přínos pro zdraví než Pu Erh tmavý.
Trvanlivost čaje Puerh je neomezená. Během let získává na kvalitě a roste i jeho cena. Je ideální i k uložení. Zráním se jasné a výrazné chuťové i vonné tóny stávají bohatšími a pestřejšími.
Příprava: Na konvičku o objemu 0,5 litru použijte 5–7 gramů čaje (zarovnaná polévková lžíce), zalijte vodou teplou 80 - 85 °C a nechte louhovat 2–3 minuty. Vícenálevový.
Je doporučováno brát méně čaje a rychleji slévat vodu pro větší jemnost nálevu.
Každý pu-erh se hodí na přípravu gong-fu cha (malé množství vody 100-200 ml, velice krátké zálevy vodou 80 - 85 °C).